9300 Csorna, Soproni út 97.
OM azonositó: 203051
21 °C
"A digitális technikai eszközök újszerűségének motiváló erejével a korszerű tudásért, a kompetencia alapú oktatás széles körű elterjesztésért" című
TIOP-1.1.1-07/1-2008-0881 azonosító számú projekt megvalósítása

Birkóztak a Hunyadisok

Rigó Attila, a Győri Birkózó Klub Sportegyesület elnöke látogatott el iskolánkba, hogy a testnevelés órákon népszerűsítse a birkózást.

Birkóztak a Hunyadisok

A játékos bemelegítés után grundbirkózásra került sor, kiélezett és sportszerű küzdelem dominált a diákok között.

A vidám és pörgős edzések után Rigó Attilának tettünk fel néhány kérdést:

Hogy jött a birkózás az életébe?  

- Nagyon sok sportot kipróbáltam, a birkózás kötötte leginkább az energiáimat. Egy olyan motivációt, életképet adott, amit egyetlen másik sport sem.

Mit adhat ez a sport a fiataloknak?

- Tiszteletre tant a másik ember iránt. Aki kisebb, az nem biztos, hogy gyengébb nálunk. A birkózáshoz nemcsak erő kell, hanem ész is. Akiben ez a kettő együtt megvan, egy nagyon jó sportember és birkózó lehet. Itt nem adják ingyen az elért eredményt, meg kell érte dolgozni. Sok-sok településen tart edzéseket, temérdek időt felhasználva a szabadidejéből.

Mi a küldetése?

- Az volt a vállalásom, hogy az iskolákban megismertessem a birkózást. A gyerekeket megtanítjuk az alapmozgásokra. Ötödik éve tart a programunk, óvodásokkal és alsó tagozatosokkal is foglalkozunk, s olyan visszajelzéseket kapunk, hogy a gyerekek jobban odafigyelnek a tanórákon.

Mit kap ettől a sporttól?

- Örömöt, jó érzést, ez a hobbim.