9300 Csorna, Soproni út 97.
OM azonositó: 203051
3 °C

Fenntarthatósági témahét projektórái a pedagógiai képzésünkben

A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében a mi iskolánk is sokféleképpen tesz lépéseket, kezdeményezéseket. A globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás olyan valós veszélyek, melyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon.

Fenntarthatósági témahét projektórái a pedagógiai képzésünkben

A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért tartjuk fontosnak, hogy a pedagógiai szakgimnázium tanulói minél alaposabban, több oldalról megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen, mint leendő szakemberek, ők is sokat tehetnek a gyerekek szemléletformálásáért, így a Föld védelméért.

Az idei tanévben már második alkalommal tartottak 90 perces projektórákat alsó tagozatos diákok és nagycsoportos óvodásoknak tanulóink Világosné Rozsonits Erika tanárnő vezetésével.

Bízunk benne, hogy közös munkánk eredményeként a fiatalabb generációk tagjai hasznos tudással gazdagodtak és érzékenyebben reagálnak majd a környezetvédelemmel kapcsolatos témákra, feladatokra. A projektórákon készült fotók csak ízelítőt adnak arról a hangulatról, érdeklődésről és tudásról, ami minden esetben jellemezte a pedagógiai szakképzésünk fenntarthatósági projektóráit. Az idei foglalkozásaink résztvevői: a Csornai Széchenyi István Általános Iskola 3.C osztálya, Csorna város Bóbita Óvodájából a Napocska csoport, Szany Kerekerdő Óvoda Rábacsanaki Tagóvodájának kisgyermekei és Csorna II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola Csillag csoportja. Nagyon köszönjük a pedagógus kollégák munkáját, a sok segítséget és szervezési feladatot, amellyel hozzájárultak projektóráink sikeréhez.