9300 Csorna, Soproni út 97.
OM azonositó: 203051
3 °C

Im memoriam Ábrahám István

2019

Im memoriam Ábrahám István

Ábrahám István Tanár Úr 1957 februárjától nyugdíjba vonulásáig, 1995 novemberéig volt a Hunyadi tanára. Már megjelenésével, megszólalásával példát mutató, tiszteletet parancsoló kollégát veszítettünk el. Történelmet és angolt tanított. 

1968-tól idegen nyelvi szakfelügyelővé nevezték ki, ezt a tevékenységet 1971-ig végezte. Közben több hetet töltött Angliában szakmai fejlődése érdekében. 1972-ben miniszteri dicséretben részesült. Diákok százait nevelte-oktatta. Folyamatos, tartalmas munkára serkentette tanítványait, tanárként, osztályfőnökként is ez jellemezte, aki a környék falvaiból származó diákokat közösségé kovácsolta. Ő tudatosította bennünk a gimnazistákhoz illő magatartást.

Megbízható, aktív magatartás jellemezte a nevelőtestületen belül, meggondolt, és mindig újat kereső személyiség volt.

Nyugdíjas éveiben is nyomon követte a Hunyadi életét, változásait, fejlődését. Amíg egészsége engedte, több alkalommal is visszajött az iskolába.

Hunyadihoz való ragaszkodását mi sem fejezheti ki jobban, mint az a kívánsága, hogy a gyászolók a Hunyadi Alma Mater Alapítványának ajánlják fel a búcsúkoszorúk árát. Nem tudunk elég hálásak lenni ezért.

Hiányozni fog, mint kolléga, mint tanár. Az iskola vezetőjeként a Hunyadi Középiskola tanárai, dolgozói és volt diákjai nevében búcsúzom Tőle, mint hunyadis tanártól, de munkásságát igyekszünk folytatni, emlékét pedig szívünkbe zárjuk, és megőrizzük.

Kedves Tanár Úr! Nyugodj békében!