9300 Csorna, Soproni út 97.
OM azonositó: 203051
3 °C

Hulladékcsökkentési hét a Hunyadiban

2019.

Hulladékcsökkentési hét a Hunyadiban

Az idei tanévben is csatlakoztunk, immár negyedik alkalommal az Európai Hulladékcsökkentési Hét rendezvényéhez. Az akciónapunk 2019. nov.19-én volt, jelmondata : „Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemeted!” 

Ez a nap számunkra arról szólt, hogy mindenki gondolja végig saját hulladéktermelési szokásait, hogyan tudná a hulladékát csökkenteni, minél kevesebb szemetet termelni. A cél iskolánk tisztaságának megóvása. 

A tanulók figyelemfelhívó plakátokat készítettek, amelyekből az iskola tanulóinak és tanárainak együttes szavazásával eldöntött legjobb öt plakát laminálva kihelyezésre került az iskola folyosóira, mosdó helységeibe. 

Természetismeret órákon, osztályfőnöki órákon a 9.évfolyam tanulóival a hulladékcsökkentés lehetőségeiről, újrahasználatáról, a szelektív hulladékgyűjtésről beszélgettünk. Minden tanuló átgondolhatta egy-egy véleményalkotó és környezetvédelmi tesztlap segítségével saját szokásait. A nap folyamán a büfében nem volt nejlon zacskóba csomagolás. A héten gyűjtöttük az elemeket és a mobiltelefonokat, e-kütyüket. A nagyszünetben játékos video filmeket nézhettek a tanulók a hulladékok képződésének megelőzéséről. 

A diákok szívesen kapcsolódtak be a programokba, a többség teljes mértékben egyetért az iskola tisztaságának megóvásával. Ezt jelzi az is, hogy több mint 80 %-uk zöldbe jött ezen a napon. 

Az esemény szervezője, a beszámoló készítője: Selyem Istvánné