9300 Csorna, Soproni út 97.
OM azonositó: 203051
12 °C
"A digitális technikai eszközök újszerűségének motiváló erejével a korszerű tudásért, a kompetencia alapú oktatás széles körű elterjesztésért" című
TIOP-1.1.1-07/1-2008-0881 azonosító számú projekt megvalósítása

Szilágyiné Polgár Éva Mikola-díjas pedagógus lett

Szilágyiné Polgár Éva tanárnő Mikola-díjas lett. Évente legfeljebb két Mikola-díj osztható ki, ezek egyikét egy általános iskolai, a másikat egy középiskolai fizikatanár kapja. Idén a középiskolai fizikatanárok közül, a mi intézményünk fizikatanára Szilágyiné Polgár Éva tanárnő részesült ebben a kitüntetésben. Gratulálunk neki a díjhoz, nagyon büszkék vagyunk rá!

Szilágyiné  Polgár Éva Mikola-díjas pedagógus lett

A Mikola Sándor-díj az Eötvös Loránd Fizikai Társulat (ELFT) által 1961-ben alapított díj, rövidebb elnevezéssel Mikola-díj. A díj névadója Mikola Sándor (1871–1945), aki a Budapesti Evangélikus Gimnázium (más néven Fasori Gimnázium) fizikatanára volt. „Az oktatómunka területén elért kiemelkedő eredmények elismeréseként a Társulat Mikola Sándor-díjban részesíti azt az általános, vagy középiskolai tanár tagját, aki a kísérletezésen alapuló iskolai fizikatanításban a korszerű módszerek alkalmazásában vagy az ilyen tanítást elősegítő tevékenységben kiváló eredményt ért el.”[1] A jelenlegi szabályozás szerint évente legfeljebb két Mikola-díj osztható ki, ezek egyikét egy általános iskolai, a másikat egy középiskolai fizikatanár kapja. A díjakat minden évben az országos fizikatanári ankétokon adják át. Az első Mikola-díjas fizikatanár Vermes Miklós (1905–1990) volt 1961-ben.