9300 Csorna, Soproni út 97.
OM azonositó: 203051
3 °C

Gólyatábor

2018/2019-es tanév

Gólyatábor

Egy új fejezet kezdődött el minden volt 8. osztályos életében.  Augusztus 27-én reggel izgatott kis gólyákra lettünk figyelmesek gólyapásztor társaimmal a 20-as teremnél, ahol az ifjú titánok átvehették a gólyatáboros pólójukat.

2018. augusztus 27-28. –a között zajlott hagyományőrző gólyatáborunk. A táborban a leendő elsőéves Hunyadis diákok vehettek részt különböző programokban. Az aulában kezdődött minden, ahol iskolánkról láthattak bemutatót a leendő 9. évfolyamosok. Majd a gólyapásztorok, osztályfőnökök és gólyamesterek segítségével mind a 72 kis gólya megtalálta a termét és a leendő diáktársait. Minden szak különböző teremben helyezkedett el. A termekben megkezdődött az ismerkedés majd később, mint egy kis csapat nekiálltak közösen az első feladatoknak, kihívásoknak. Zászlót készítettek, teszteket töltöttek ki, majd alternatív ping-pongon, röplabdán, focin vehettek részt a tornateremben. Majd később kora délután a CSSE pálya felé vették az irányt. Felmérhették magukat ki mennyire szárnyal fizikálisa, hiszen megkezdődött a 2018 méteres síkfutás. Picit megfáradva vissza tértek iskolánkba, ahol illemtan vetélkedőn és a Hunyadi Szépe választáson vehettek részt.

Késő délután ismét a tornateremé volt a főszerep, ahol különböző kreatív feladatokat kellett megoldani. Hol fizikálisan kellett pörögni, ahol az agyat kellett megtornásztatni. Éhes, korgó gyomrú gólyáknak békacomb helyett hot dogot és hamburgert adtunk. A jól lakott kis ifjak vacsi után 50 milliós játszmán vehettek részt, melyet nagyon élveztek. Majd mielőtt jött volna a fekete éjszaka, a holdfényes és a csillagos égbolt a gólyák osztályfőnökei eltűntek. Bátorság próbán kellett bizonyítaniuk és megkeresni jövendő osztályfőnöküket. Majd miután mindenki meglett közösen karaoke partyt tartottunk az iskola aulájában. Úgy csapattuk, csápoltunk énekeltünk, buliztunk a gólyákkal mi pásztorok, mintha 1000 éve ismernénk egymást. Későn kicsit nyúzottan, de lelkesen oldott hangulatban családbarátként vonultak vissza a kollégium falai közé a már lassan repülni tudó leendő kis Hunyadisok.

Másnap korán, hajnali 8 órakor az aulában megkezdődött a reggelizetés. Majd 9-12 óráig a város rally eseményei zajlottak, melynek célja Csorna városának megismerése volt. Városunkon belül rengeteg programon vehettek részt a fiatalok. Délben már vártuk őket vissza a közösen készített chilisbabunkkal. Ebéd után a Diákönkormányzatról tartottam egy rövid beszámolót.

Majd kora délután jött az eredmény hirdetés és a gólyaeskü, mellyel hivatalosan is Hunyadissá avattam a gólyákat. Ezután a táborzárás következett.

 Összességében szeretném elmondani, hogy ez egy nagy lehetőség és ajándék a gólyák számára az évfolyamtársaik és az osztálytársaik megismerésére, így megkönnyebbítve a tanévkezdést, beilleszkedést. Nagy örömünkre csupa pozitív visszajelzéseket kaptunk. Mi is jól éreztük magunkat, örültünk, hogy velük lehettünk és maradunk. Köszönet a gólyatábor szervezőinek, sokat dolgoztak azon,hogy a gólyáknak jó legyen az első benyomásuk a Hunyadiról. Szerintem a gólyáknak sem teher, hanem élmény volt a részvétel.

Élő Hilda

DÖK-elnök

14/A