9300 Csorna, Soproni út 97.
OM azonositó: 203051
21 °C
"A digitális technikai eszközök újszerűségének motiváló erejével a korszerű tudásért, a kompetencia alapú oktatás széles körű elterjesztésért" című
TIOP-1.1.1-07/1-2008-0881 azonosító számú projekt megvalósítása

„Te szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!”

Iskolánk a Győri Szolgáltatási Sz.C. Hunyadi János Középiskolája rendszeresen részt vesz a „Te szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció évenkénti rendezvényein.

„Te szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!”

Az idei tanévben a Fenntarthatósági témahét keretében tettük ezt. A kijelölt akciónapunk a március 21-e csütörtök volt. Iskolánk környékének rendbetételét tűztük ki célul. Miután megtörtént a munkavédelmi oktatás és aláírta mindenki a jelenléti íveket, átvette a védőkesztyűt, a zsákokkal, gyorskötözőkkel elindultak az osztályok ( a szülők beleegyezésével) a kijelölt területükre, az iskola épületének környéke, az udvara, alagsora, a környező utcái. Osztályfőnökeik, ill. természetismeret szaktanáruk segítették a munkájukat. Az idei tanévben a 9. évfolyamosok gyűjtötték a szemetet a zsákokba. Mind a pedagógiás, mind a rendvédelmi és ügyviteli szakgimnáziumi osztályok tanulói nagy lelkesedéssel , érdeklődéssel, figyelemmel szedték a használhatatlan, feleslegessé vált tárgyakat, amit a megtisztítandó területen találtak. Veszélyes anyagokat nem gyűjtöttek. Jókedvűen, vidáman zajlott az eseménynap, amit az ott készült fotók is dokumentálnak. 4 zsák szemetet sikerült összeszedni. Jövőre újra megismételjük, hisz mindannyiunk érdeke, hogy tiszta környezetben éljünk és örülünk, hogy munkánkkal hozzájárultunk az idei „Te szedd!” akció sikeréhez.