9300 Csorna, Soproni út 97.
OM azonositó: 203051
3 °C

Regionális versenyen másodikak a Hunyadisok

2019. április 26-án a Hunyadis diákok Körmenden vettek részt az I. NATO Uniform Regionális Járőrversenyen.

Regionális versenyen másodikak a Hunyadisok

Kilenc csapat nevezett (Vas-Zala és a Hunyadi GYMS-megyéből). Az alábbi akadályokat kellett "leküzdeni":

Első számban katonai akadálypályán kezdtünk, majd azt követően 1600 méter futás következett (közben 800 méternél farönkkel 15 db felülés ), utána lövészettel folytattuk. Ebben a versenyszámban álló helyzetből 10 méteres távolságról 10 cm átmérőjű bukócélra kellett lőni. Minden lövést követően a fegyvert le kellett tenni és a 15 m-re lévő bóját megkerülve el és visszafutni, egyből tölteni-lőni. Ismét 1600 méter futás 15 felüléssel. A beérkezés után jött a gránátdobás.

A csapattagoknak 8 db (fejenként 2 db gyakorló fejes gránátot) kellett elhajítani a 20 m-re kijelölt háromszor egy méteres célterületre. Újra 1600 méter futás 15 felüléssel. Jött a" sebesült szállítás ". Egy 60 kg súllyal terhelt hordággyal 50 métert kellett futni teljes erőből. Futás 15 felüléssel. A befutást követően kúszással folytattuk.

Egy 15 méter hosszú, 1 méter széles 60 cm magas kúszó folyosóban kellett kúszni el- és vissza. 1600 m futás 15 felüléssel, hogy ne legyen unalmas. Mátrix pályán folytattuk, majd célba futás. A csapattagoknak a megadott koordináták alapján 2 perc alatt kellett teljesíteni az akadályt. 

Összességében CSAPATKÉNT egymást segítve, figyelve, egymásért küzdve teljesítették a fiúk ezt a nem mindennapi pályát. Ha csak az ötször 1600 méter terepfutást felüléssekkel nehezítve nézzük, már ez magában is komoly kihívás volt, nem beszélve arról, hogy megállás, pihenés nélkül kellett teljesíteni a versenyszámokat. A végeredmény a nagyszerű II. helyezés.

 Minden elismerés: Jéger Péter, Hegedűs Gábor, Bándoli Dániel, Bognár Martin tanulóknak!!!!

Felkészítő tanár: Eőry Jenő