9300 Csorna, Soproni út 97.
OM azonositó: 203051
3 °C

Isten éltesse a 90 éves Panni nénit!

Születésnapja alkalmából hunyadis diákok köszöntötték a Hunyadi nyudíjas tanárát, Karakai Annát.

Isten éltesse  a 90 éves Panni nénit!

Karakai Anna 1930.január 7-én született Szanyban. Általános iskolai tanulmányai után Pápán járt líceumba, itt érettségizett, majd Budapesten az ELTE-n szerzett 1955-ben matematika –fizika - ábrázoló geometria szakos diplomát. Teljesült rég áhított vágya, hisz mindig tanár szeretett volna lenni.

1954 –től 1985-ig tanított Hunyadiban matematikát, fizikát, időnként rajzot. Szerette, szereti a mai napig a művészetet és az irodalmat.

Generációk kerültek ki Panni néni keze alól. Volt tanítványai évtizedek múlva is nagy szeretettel emlegetik, köszöntik születésnapján. Szívesen vezetett szakkört, egyetemi előkészítőt, tartott tudományos előadásokat. Mint osztályfőnök is hosszú időn keresztül formálta a rábízott közösségeket. A tantestület csendes, szerény tagja volt, aki figyelt mindenre és mindenkire. Példát mutatott minden téren. „Játékosan, kedvvel, örömmel elsajátított 1X1-ből lehet eljutni az integrálig, a Püthagorasz-tételig úgy, hogy a gyökjelek is őrizzenek valamit az öröm, az izgalom ízeiből”( Fekete Gyula)

Talán Goethe szavai fejezik ki legjobban tanári hitvallását: „Úgy bánj az emberekkel, mintha olyanok lennének, amilyenek lehetnének, s így hozzásegíted őket ahhoz, hogy azzá váljanak, amire képesek.”

A Soproni SZC Hunyadi János Középiskolája tanárai és diákjai nevében sok boldogságot, még sok egészségben, erőben eltöltött éveket kívánunk, és reméljük, lesznek még iskolai programok, ahol szertettel köszönthetjük Karakai Annát, az örök Panni nénit.