9300 Csorna, Soproni út 97.
OM azonositó: 203051
21 °C
"A digitális technikai eszközök újszerűségének motiváló erejével a korszerű tudásért, a kompetencia alapú oktatás széles körű elterjesztésért" című
TIOP-1.1.1-07/1-2008-0881 azonosító számú projekt megvalósítása

Országos Középiskolai Illemtani csapatverseny

Ebben az évben immár 16. alkalommal került megrendezésre az Országos Középiskolai Illemtani Csapatverseny. Iskolánkat egy csapat képviselte a 11. C osztályból: Gulyás Erika, Horváth Dóra és Regenye Alexandra. Felkészítő tanáruk: Pál Melinda

Országos Középiskolai Illemtani csapatverseny

Az első forduló online –internetes forduló volt, melyben a lányoknak 90 perc alatt egy tesztet kellett kitölteniük, személyenként más-más kérdésekkel.

Itt derült ki, hogy ki lesz a 10 legjobb csapat, akik továbbjutnak a második fordulóba. A lányok 85 csapatból jutottak be a legjobbak közé. A második fordulóra 2017. április 5-én került sor a Győri Szolgáltatási SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

A verseny során a csapatoknak kreatív és érdekes feladatokat kellett megoldaniuk, melyek természetesen az illemmel és a protokollal voltak összefüggésben, pl. ritka evőeszközök felismerése, társastánc, illemtani kvíz és activity, virágcsokrok felismerése alkalomtól függően, állásinterjú hibáinak kijavítása, stb. A lányok mind a felkészülés során, mind pedig a verseny alatt nagyon jól érezték magukat, persze izgultak is, hiszen ez volt az első ilyen típusú versenyük. A csapat a 7. helyet szerezte meg, és a lányok már most elhatározták, hogy jövőre újra megpróbálják egy jobb eredmény reményében.